Beste måten å spare penger til barn
Vil du spare penger til barna og trenger tips? Her er gode tips for å spare penger til barn.
Opprett budsjett for å spare penger for barnet ditt
Et budsjett er en avgjørende første skritt når du vil spare penger til barnet ditt. Det er en måte å styre familiens økonomi på, og det er topp-prioritet for å sikre at dere har tilstrekkelig med midler til å gi barnet ditt et teknisk, fysisk og emosjonelt trygt miljø. Et budsjett hjelper deg med å se på hva du har råd til, hvor du kan kutte utgifter og hvor du kan finne ekstra inntekt.
Start med å planlegge flere måneder fremover. Lag en liste over alle familieinntekter og utgifter per måned. Inntekter kan være lønn fra jobb, årslønnsbonuser, investeringer eller andre former for inntekt, mens utgifter oftest inkluderer utgifter for strøm, bolig, mat, transport, skole og annet utstyr eller aktiviteter som barnet ditt trenger. Husk også å ta hensyn til unødvendige utgifter som shopping, filmer, resturanbesøk osv.
Etter at du har opprettet et budsjett, kan du bruke det til å spare penger til barnet ditt. Se etter områder der du kan redusere utgifter og overfør de sparepengene til en separate konto som er ment for barnet ditt. Planlegg å ha en to-ugers buffer, slik at du kan forberede seg på daglige avgiftskrav.
Opprette et budsjett handler ikke bare om å trygt spare til barnet ditt, det hjelper deg også med å ta bedre avgjørelser når det gjelder din økonomiske situasjon. Ved å holde seg innenfor et budsjett hindrer man overspending og har mulighet til å prioriter realistiske mål som å spare penger til barnet ditt og sikre god økonomisk fremtid.
Hvordan investere tidlig for å spare penger til barnet ditt?
Beslutninger som du tar om penger i dag har en tendens til å følge deg og familien din kanskje hele livet, og det samme gjelder ditt barn. Det er derfor viktig å starte investering tidlig. Dette vil hjelpe barnet ditt med å finne smartere måter å administrere og investere pengene sine. Her er noen steg du kan følge for å lære barnet ditt å investere.
1. Finne de rette aksjene
Den beste måten å investere penger på er å finne gode aksjer som har et godt potensial for vekst over lang tid. Vanskeligheten er at det er vanskelig å vite hvilke aksjer som vil prestere godt over tid. Imidlertid kan du finne gode aksjer ved å gjøre litt research og å tenke langsiktig. Dette betyr at du bør lete etter selskaper som er solide og veletablerte, eller selskaper som viser lovende tegn på vekst og potensial.
2. Begynn smått
Barnebarnet ditt trenger ikke å investere store summer med penger. Faktisk kan du begynne med mye mindre summer. Ved å investere kontinuerlig over tid på konservative aksjer har barnet ditt god sjanse til å bygge opp et sporbart sparing neste. Dette er fordi de mindre investeringene kan legges til i løpet av året, og når de legges sammen, vil de ha en større effekt.
3. Lag et budsjett
Lag et budsjett som barnet ditt kan følge. Dette vil hjelpe barnet ditt med å planlegge utgiftene og gi et overblikk over hvor mye penger som kan investeres. Det kan også være gunstig å lete etter muligheter for å spare penger, for eksempel å bruke kuponger, kjøpe billigere produkter eller selge ting som ikke lenger brukes. Å legge inn regelmessige beløp i sparingen hver måned vil bidra til å øke sparingene på en rask og effektiv måte.
4. La barnet ditt ta ansvar
Til slutt er det viktig å la barnet ditt ta grep om økonomien. Gi dem tips om investeringer og spar tips, og la dem ta sine egne beslutninger. Dette hjelper dem med å lære ansvarlighet og gir dem verdifull erfaring som de vil ha nytte av i fremtiden.
Utvikle vaner som vil følge barnet ditt over tid, slik som å planlegge kostnader i god tid før de skal betales
Å hjelpe barna dine med å ta ansvar for sine økonomiske utgifter har stor betydning. Det er et språk de lærer og kan benytte seg av resten av sitt liv. At barna utvikler vane og grunnleggende ferdigheter til å spare penger er derfor veldig viktig. En måte å oppnå dette på er ved å hjelpe barnet ditt med å planlegge kostnader på en smart måte. Dette innebærer å snippe ut budsjetter for ulike sektorer av familien, som går ut på å lage et rammeverk for hvor mye penger familien bruker på dagligvarer, klesvask, transport, underholdning etc. Budsjettene bør definere hvor mye man foreslår å bruke stort sett i alle kategorier. Ved å følge dem nøye, vil man kunne spare penger og unngå unødvendige utgifter. Barnet ditt vil ha lettere for å holde seg innenfor disse budsjettene, ettersom det ikke bare er begrensende, men også informativt. Vårt råd er å begynne å gi barna disposisjonsmuligheter i ung alder. La dem starte med småbeløp som de kan bruke til å handle noe som helst og la dem følge kostnadene som blir fort for dem. Uansett hvilken alder de har, er det veldig viktig at de får vite at de må planlegge hver utgift de gjør. Dette er den beste måten for dem å forstå verdien av penger og betydningen av budsjettering. Når barnet ditt får kontroll over sine økonomiske utgifter, vil det brede seg et godt rammeverk som kan følges. Å gjøre dette krever konsekvens og kontinuitet, så her er det muligheter til å presentere barnet ditt for nye og engasjerende aktiviteter som vil motivere dem til å følge budsjetten og spare penger.
Finn Måter å oppnå besparelser og rabatter
Når det gjelder å spare penger til barnet ditt, er det viktig å utnytte alle mulige ressurser for å få de beste prisene. Det finnes mange måter å oppnå rabatter på kjøp av varer og tjenester, og med litt planlegging kan du redusere regningen betydelig. Her er noen flere tips som kan hjelpe deg med å spare penger.
- Forsøk alltid å samle tilbud, salg og kuponger når du handler - Dette kan hjelpe deg med å spare store beløp over lengre tid.
- Se etter selskaper og organisasjoner som tilbyr rabatter og medlemsfordeler, som studentrabatter eller militærrabatter.
- Utnytt fordelene ved å være en trofast kunde ved å få poeng, belønningsprogrammer eller andre fordeler.
- Se etter online-kuponger eller andre nettbaserte avtaler som gir store besparelser.
- Sørg for å bruke disse rabattene og tilbudene når du handler – de største rabattene er helt bortkastet om du ikke følger opp og gjennomfører kjøpet.
- Snakk med andre foreldre hvis du er usikker eller ikke vet hvor du skal starte.
Ved å utnytte kuponger, salg, lojalitetsprogrammer og andre rabatter, kan du enkelt spare store beløp for barnet ditt. Å planlegge kjøpene dine smart er en av de beste måtene å spare penger på, så se etter muligheter til å dra nytte av slike ressurser. På denne måten kan du redusere kostnadene ved å kjøpe de tingene ditt barn trenger for å ha det godt og få den beste utdanningen og opplevelsen.
Endre familiens forbrukeratferd til å handle smartere
Endringer i forbrukeratferd er et av de viktigste elementene som du må ta hensyn til når du lærer om økonomisk ansvar og sparepenger for barnet ditt. Det er en god ide å oppmuntre familien til å handle smartere og få de beste tilbudene på ting som de trenger. Ved å følge disse tipsene, kan du få mest mulig ut av hvert kjøp:
- Kjøp salgsvarer - Salgskataloger, trender og nettsteder som sammenligner priser kan hjelpe deg med å finne de beste tilbudene. Sjekk ut et bredt spekter av steder for å finne de beste tilbudene.
- Bruk kuponger - Se alltid etter kuponger, rabatter eller andre fordeler for å redusere de totale kostnadene. Ofte kan man finne online-kuponger som gir en ekstra rabatt på utvalgte produkter.
- Hold øye med tilbud - tjenester som dagligvare-loyalitetsprogrammer eller apper gir deg ofte beskjed om å spesielle tilbud. Disse programmene har ofte egne kuponger og rabatter som du kan bruke til å spare penger.
- Unngå overdreven shopping - I stedet for å investere i det nyeste produktet eller tjenesten som er tilgjengelig, sørg for å sette opp et budsjett for hvert kjøp. Kort sagt, hold deg til dine planlagte kjøp.
Hvis du endrer din og familiens forbrukeratferd og handler smart, kan du spare mye penger som du kan sette inn på sparekontoen til barnet ditt. Gjennom å bruke disse tipsene, vil du kunne spare store beløp, mens du fortsatt kan få det som du trenger. Utnytt alle muligheter for å spare penger, som å se etter kuponger eller å se etter salg på utvalgte produkter. Husk alltid å shoppe rundt for å sammenligne priser og produktkvalitet for å få det beste tilbudet.
Delta i lojalitetsprogrammer for dagligvarer eller annen shopping
Shopping med lojalitetsprogrammer kan være en god måte å spare penger på og gi barnet ditt mer kjøpekraft. Lojalitetsprogrammer gir ofte kule rabatter, fri frakt, ekstra bonuser, fødselsdagsgaver og andre fordeler på matbutikker, museumsbesøk, nettsteder og mye mer.
Deltakelse i lojalitetsprogrammer er en enkel måte å spare penger for barnet ditt. Det er mange forskjellige programmene å velge mellom, som Amazon Prime, Costco Wholesale-programmet og de fleste supermarkeders lojalitetsprogrammer. Alle disse programmene tilbyr typiske rabatter og bonuser som kan hjelpe deg med å spare penger.
For å dra nytte av de beste lojalitetsprogrammene, må foreldrene treffe noen strategiske valg. For eksempel er det viktig å sammenligne lojalitetsprogrammene til ulike butikker før du velger et program. Dette vil hjelpe deg med å finne et program som gir størst verdi for deg. Det kan også lønne seg å signere opp for flere programmer, slik at du kan dra nytte av forskjellige fordeler fra hver butikk.
Det er også viktig å alltid være oppdatert på de siste tilbudene fra lojalitetsprogrammene. Å bruke sosiale medier og butikkernes nettsider er gode steder å holde seg oppdatert på deres siste tilbud. Når du er oppdatert, kan du ta fullt utnyttelse av de tilbudene som passer for deg og barnet ditt.
Når du har laget opp budsjettet ditt, kan du dra nytte av lojalitetsprogrammene til å lage en smart handelsplan. Med smart shopping og lojalitetsprogrammer, vil familien din ha muligheten til å spare penger på produkter og tjenester, akkurat som store bedrifter gjør. Dette vil bidra til å gi barnet ditt flere penger å spare.
Overtal familiemedlemmer til å gi penger til spesielle anledninger i stedet for å kjøpe gave for hver seg
For mange familier er det ikke alltid mulig å kjøpe gaver til hver spesiell anledning. Det kan være kostbart å få gaver til hver bursdag, julenisse og påskeharen. For å spare penger til barnet ditt, bør du be andre familiemedlemmer - besteforeldre, tanter, onkler osv. - om å gi penger, i stedet for å kjøpe en gave.
Få din familie til å bidra med økonomisk støtte når de er i nærheten av en spesiell anledning. Be dem om å gi et beløp som er rimelig, men ikke krevende. Dette skaper et fint samarbeid mellom den eldre og yngre generasjonen. Og økonomisk støtte kan settes til side og brukes til å oppnå videre økonomiske suksess på sikt.
Du bør også oppmuntre uformelt å sette penger til side for spesielle anledninger som utdannings- eller utfluktsbesparelser. Å samle på penger i stedet for å kjøpe trender er et viktig element for å spare penger. Dette hjelper barnet ditt til å lære å se på langsiktig planlegging og spare penger for framtidige investeringer.
Videre bør du løfte dette temaet når du samles med matcher og venner. Be dem om å legge til rette slik at de gir penger, i stedet for gaver til barn. Dette vil spare dem penger og avlaste dem fra å finne gaver som samsvarer med den aktuelle anledningen.
På den måten kan både barnet ditt og familiens relasjoner blomstre, samtidig som du kan spare penger til fremtiden. Så ikke bare prøv å overtale familiemedlemmer til å gi penger til spesielle anledninger i stedet for å kjøpe gave for hver seg, men gjør det til en lek som både store og små kan nyte.
Lær barna å håndtere penger riktig
Å lære barna dine å håndtere pengene sine riktig og bevisst, er en essensiell del av sparing og investering. Når du som forelder har bestemt budsjettet for å spare penger for barnet ditt, er det viktig å oppmuntre dem til å følge det. Dette krever konsekvent læring og veiledning.
For de minste barna, kan et godt utgangspunkt være å sette opp realistiske budsjetter for å spare penger. Selv små beløp hver måned kan legge opp over tid. I likhet med voksne, bør barnet ditt knytte budsjettering til livsstil. For eksempel, hvis de ikke trenger en ny gadget, bør de spare pengene de har til å kjøpe det.
En annen ting å huske på er å snakke om grunnleggende økonomiske begreper som interesse, investeringer og besparelser. Hvert år bør du snakke med barnet ditt om renten på sparekontoene deres, eller gi dem gode kilder til å lese om økonomi. Dette lar dem få en forståelse for hvorfor å spare penger er viktig.
Uansett om de er unge eller gamle, bør barna lære å regne ut gode investeringsmuligheter. Inspiser aksjer eller fond, eller foreslå alternativer som å investere i kunst eller samleobjekter. Det er også mange nettbaserte verktøy som hjelper deg med å styre pengene dine og gir råd om hvordan du kan få mest mulig ut av dem.
Lær barna dine hvordan man unngår å ha dårlige forbruksvaner og hvordan man kan spare penger ved å handle på salg eller bruke kuponger. Forklar at investeringer tar tid og det er ikke lurt å låne penger. Fokuser på hvordan de kan spare opp penger for å være forberedt til å kjøpe store poster, som for eksempel en bil.
Til slutt, selv om det er best å unngå dyre gaver, bør barna dine vite at de kan tjene penger selv. Dette kan være forskjellige tiltak som å gjøre husarbeid, delta i effektivitet prøver, eller starte en virksomhet. Dette er en glimrende måte å gi dem motivasjon til å jobbe mot et mål og ende opp med noe de verdsetter i stedet for gaver fra andre.
Oppmuntre barnet ditt til å finne måter å tjene penger selv
Som foreldre er det viktig at du oppmuntrer barnet ditt til å tjene sine egne penger, og dette kan gjøres gjennom å gjøre husarbeid, starte en virksomhet eller få en jobb. Dette vil sette barnet i stand til å lære om verdien av penger, hvordan man tjener penger og hvordan man bruker dem nøye.
En god måte å gjøre dette på er å la barnet ditt planlegge og gjennomføre konkrete oppgaver som å gjøre rent hjemme, vaske bilen eller slå gress. Dette vil lære dem verdien av å jobbe hardt og ta ansvar for oppgaver som blir lagt til dem.
Dessuten kan du gi unger muligheten til å starte en liten virksomhet. Det kan være alt fra å selge snop til nabolaget eller å starte en sommercamp for andre barn. Dette vil lære dem om prising, markedsføring, produktutvikling og kundeservice.
Når barnet ditt fyller en alder der det er berettiget til å jobbe, kan du finne muligheter for dem i lokalsamfunnet. Som regel blir barn ansett for deltidsjobber, siden de vanligvis ikke har et fullt arbeidsliv. Dette kan gi dem en følelse av økonomisk frigjøring som de kan bruke til å spare og investere penger.
Noen ganger er barns jobber like viktige som foreldrenes og bidrar til å fø opp hele familiens økonomi. Dette har også den positive effekten av å lære dem å ta ansvar og hvordan man mestrer økonomiske utfordringer.
Opprette sparekonto med høy rente og redusere unødvendige utgifter
Det mest effektive verktøyet et barn kan bruke når det gjelder økonomi er kanskje å opprette en sparekonto med høy rente. Dette er et godt sted å investere små beløp som du har samlet sammen over tid, slik at pengene kan begynne å vokse. Unngå imidlertid å ha store summer av penger i denne kontoen, da bankene ofte bare tilbyr lav rente på store summer. I stedet bør du ønske å invester de store summene i aksjer med høy avkastning eller annen form for sparing.
De fleste banker tilbyr flere typer sparekontoer med høy rente, så sørg for å finne ut hvilken type som vil gi mest mulig penger tilbake. Når du har opprettet sparekontoen, er det viktig å følge ett budsjett. Gjør dette ved å liste opp alle dine inntekter og utgifter, og sett sammen et månedlig budsjett som vil fjerne eventuelle unødvendige utgifter. Med dette kan du berike barnets liv med vanlige økonomiske sunnhet.
Vær nøye med hvordan du bruker pengene på sparekontoen. En god regel å holde seg til er å bruke pengene på langsiktige investeringer, ikke vanlig shopping. Se etter investeringer du tror vil bidra til å øke sparekontoen de neste månedene, slik som noen aksjer eller obligasjoner.
Noen ganger kan det være fristende å bruke drømmepenger eller feriepenger fra sparekontoen, men det er generelt en god ide å unngå det. I stedet bør du prøve å sette opp månedlige mål for barnet ditt, og la de avhengige av resten av budsjettforvaltningen. På den måten kan du motvirke fristelsen til å bruke penger impulsivt.
Endelig er det viktig å minne barnet ditt om at handlinger har konsekvenser på kort og lang sikt. Først og fremst må barnet ditt lære at når det gjelder sparepenger, kan det gi økonomisk utbytte i fremtiden om det gjøres riktig. Ved å ta med barnet ditt i disse beslutningene, kan du hjelpe dem med å endre deres forbrukeratferd for fremtiden.
Lære barnet ditt om å investere tidlig
Det å lære barnet ditt om å investere er en viktig livsferdighet som bør tas på alvor. Det er svært fordelaktig for et barn å lære de grunnleggende prinsippene for økonomi fra et tidlig stadium. Ved å introdusere dem til konseptet, kan du hjelpe dem med å skape en god økonomisk plan og spare til fremtiden.
Når du ønsker å introdusere et barn til økonomi, er det beste måten å begynne med de enkle begreper og forklare dem på barnets eget språk. Det kan være lurt å fokusere på leksjoner som innebærer å lage budsjetter, spare, og hvordan man får rabatter og besparelser. Du kan også forklare forskjellen mellom kortsiktige og langsiktige investeringer, samt hvordan man identifiserer sikre investeringer.
Barn trenger ikke å ha noen form for kunnskap om økonomi for å velge en god investering. Det kan være nyttig for dem å lære de grunnleggende prinsippene for å investere, slik at de kan gjenkjenne lønnsomme muligheter og unngå å begå økonomiske feil.
Familie- og vennegrupper er bra steder å starte. Planlegg noen aktiviteter som engasjerer dem i økonomiske diskusjoner, eller stille dem spørsmål for å forbedre deres forståelse. For eksempel, inkluder et spill i sparepengene som lærer barna hvordan man betaler regninger og tar vare på sin egen kontostatus. Dette gjør det mulig for barnet å få praktisk erfaring i virkeligheten.
Uansett, det er viktig at barnet ditt er komfortabel med økonomiheltene, og at de lærer hvordan man lar disse prinsippene lede familiens liv. Vær en mentor og gi konstruktiv kritikk, og vær støttende når barnet ditt prøver å oppnå sine økonomiske mål.
Gå sammen med andre foreldre for å skape økonomisk og sosialt samhold
Foreldre har en stor innvirkning på hvordan barna lærer om og håndterer penger. Det er mulig å få dette til å gå hånd i hånd med sosial interaksjon, som å opprette aktiviteter som involverer både økonomisk opplæring og sosialt samhold. Dette blir en vinn-vinn situasjon da begge deler vil styrke seg gjensidig.
Her er noen eksempler på aktiviteter du kan lage for å styrke barnas forståelse for økonomi:
- Konkurransebasert sparing. Gi barna et spillbudsjett hver måned, og utfordre dem til å lagre så mye som mulig av budsjettet. De kan komme opp med kreative og morsomme måter å spare på, og det vil også nytes av de andre familiemedlemmene!
- Opprett en følgebok. De kan bruke denne boken til å holde oversikt over sine penger, og hver gang de bruker penger, skriver de det ned og sjekker hvor mye de har igjen.
- Inviter venner til å være med på økonomiske spill. Spill som The Game of Life, Monopol og Bank It er alle herlige måter å lære barna økonomi på, samtidig som de får bruke tid med venner.
- Gå sammen med andre foreldre for å arrangere lørdagsfrokoster. LA barna tenke ut måter for å betale for frokosten, for eksempel å samle sammen ting og selge dem til en god pris.
- Ta et økonomisk minikurs. Invitere andre foreldre og barn til å lage et minikurs som dekker grunnleggende økonomi. Ting som å sette opp et budsjett, spare og investeringer kan diskuteres og på samme tid ha det moro!
Aktiviteter som disse er ikke bare veldig lærerike for barna, men de kan også være viktig for familien din. Planlegging er nøkkelen, slik at du kan velge de riktige aktivitetene for familien din og gjøre dem billigere for å spare penger.
Uansett hva du velger å gjøre, sørg for at aktivitetene er interaktive, involverer sosialt samhold og gir dyptgående økonomisk kunnskap. På denne måten vil barna få muligheten til å lære om penger, samtidig som de får trygge omgivelser og sterke relasjoner.